Levnedsmidler der indeholder probiotika dvs levende mikroorganismer fra menneskets normale bakterieflora forventes at få stor betydning, når det gælder om at styrke kroppens naturlige immunforsvar. Probiotika er et meget interessant område, som der blandt andet i mejerisektoren forskes meget i.

Probiotika er de mikroorganismer, som styrker og opbygger kroppens naturlige immunforsvar, og probiotiske bakterier hindrer angreb af fjendtlige mikroorganismer i menneskekroppen.

Ved at spise mad som indeholder probiotiske bakterier, kan man altså styrke immunforsvaret og mindske risikoen for visse sygdomme. Det er særlig i mejerisektoren, man er kommet langt med udvikling af probiotiske levnedsmidler.

I fremtiden vil der sandsynligvis komme probiotiske produkter på markedet både i dybfrossen form og som pulver (frysetørret). Studier af probiotika i flødeis har vist, at dybfrysning fungerer udmærket. De mikroorganismer som er mest almindelige ved udvikling af probiotiske levnedsmidler, er mælkesyrebakterier og bifidobakterier, og produkter med disse bakteriekulturer findes i dag ude på markedet.

Et af formålene med forskning på området er at studere de forskellige bakteriestammer, som forekommer i en del af dagens industrielt fremstillede levnedsmidler. Disse studier har identificeret probiotiske effekter hos enkelte bakteriestammer, som man¤for ganske få år siden ikke kendte til.

I årene fremover vil forskningen utvivlsomt blive forstærket på undersøgelse af probiotika.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?