Ingen kunst at forudsige fremtiden...

Det myldrer frem med videnskabelige forud­sigelser om Danmark om 100 år til vands, til lands og i luften. Et af de seneste eksempler er, at vandstanden til den tid vil være steget betragteligt. I vort redaktionelle arkiv har vi en prognose om, at der om 500 år vil være tale om en stigning i vandstanden på cirka 60 meter.

Danmark er som bekendt tilhænger af forsigtigheds­princippet, så af hensyn til oldebørn og tipoldebørn etc. vil mange sikkert allerede nu anskaffe en højt beliggende byggegrund - måske endog en lige så højt beliggende gravplads.

Selvom det trods alt har lange udsigter, så finder Miljø­styrelsen, at det ligefrem er på høje tid at udvise omhu for landets fremtidige befolkning, og vil derfor i løbet af kort tid udsende en pjece, som opregner¤ulemper på grund af den kommende vandstands­stigning.

Pjecen vil blandt andet pege på, at lavtliggende landområder vil være ubrugelige, og man skal undgå havnebyggeri og boligbyggeri på havneområder og¤kystzoner.

- Man undres derfor over, at Miljøministeriet for nylig har givet nogle kommuner tilladelse til at sælge ca. 8.000 nye sommehusgrunde beliggende tæt på vandet?

- Man undres også over, hvorfor der er modstand mod, at opføre højhuse fx ved¤Københavns havn?

Miljøministeriets pjece anbefaler også¤læger og sundhedsplejesker til nu at¤udarbejde planer, så deres arbejdsmæssige efterkommere præcist ved, hvad de skal gøre.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?