Det er bevist, at rygning er sundhedsskadeligt og¤vil meget ofte¤medføre alvorlige sygdomme og tidlig død. Sygdomsbehandling af rygere kræver mange økonomiske resurser af samfundet, men trods alt så betaler rygerne afgifter - ofte gennem hele livet - i så stor udstrækning til samfundskassen, at man måske efter nøjere efterregning ikke kan tale om, at de ligefrem koster samfundet penge - måske snarere tværtimod.

I det økonomiske regnestykke bør også tages med, at rygerne generelt ikke i længere tid belaster sygehusenes medicinske afdelinger, plejehjem, pensionsudbetalinger, boligstøtte, varmehjælp, ældrecheck etc - de dør nemlig tidligere!

Foretrækker man fedme

Holder man op med at ryge, vil de fleste tage (kraftigt) på i vægt. De vil have så svært ved at undvære deres "sutteklud", som cigaretterne ofte også er, at der til kaffen vil blive spist et par ekstra småkager, et stykke dessertchokolade efter middagen, en yankee bar vil blive købt på tankstationen og på værtshuset nogle peanuts osv.

En tommelfingerregel for at holde op med at ryge i et halvt år er, at man tager 5 kilo på. Fortsætter man med kaloriebomberne, bliver det¤mere.¤

De farligste livsstilssygdomme er

1 fedme (belaster samfundet økonomisk)

2 rygning (belaster vist ikke samfundet økonomisk)

3 alkohol (belaster vist ikke samfundet økonomisk)

4 sport (belaster samfundet økonomisk)

så der er nok ingen samfundsmæssig gevinst - hverken med hensyn til helbred eller økonomi - ved, at et rygestop i stedet afstedkommer svært overvægtige danskere i hundredetusindevis.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?