Når man køber en væddeløbshest, så har ejeren en optimistisk forventning, nærmest tro på, at lige netop hans hest vinder derby'et. Sådan går det meget sjældent, nærmest aldrig. På samme forventningsfulde måde må det have været med hensyn til brug af udenlandske tyre i Holstein-avlen, idet man overilet troede, at de udenlandske tyre ville være bedre end vores hjemlige toptyre. Men det var de ikke!

Emnet er blevet aktuelt, fordi man har fået danske tal på en række importtyre, der var insemineringstyre på en betydelig del af vores bedste HI køer og kvier for 3-4 år siden.

På samme tid blev vores danske toptyre som TVM Hesne, VAR Camaro, VAR Calano og T Lambada som regel kun benyttet på den store kategori af midterkøer.

Fyrighed ikke nok

De udenlandske tyre vil til stor ærgrelse få betydelig indflydelse på avlen fremover. Og specielt er det ærgeligt, at de danske tyre ikke er benyttet på vore bedste køer.

Denne fejltagelse må være en alvorlig lærestreg, men folk som har med dyreavl at gøre, burde vide at man her skal være mere end forsigtig med modeluner eller anden form for hurtig inspiration

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?