I forhold til deres europæiske artsfæller har danske svin et rekordlavt restindhold af medicin, pesticider og tungmetaller, så vi kan derfor trygt sætte tænderne i den danske flæskesteg i julen og til hver en tid. Danske svin er ligefrem de reneste i Europa. En undersøgelse for et par år siden viste, at ud af 35.500 undersøgte svin, blev der kun fundet rester i 13 svin, hvor grænseværdierne var overskredet.

Svin kan jo også blive syge

Ligesom mennesker kan også svin blive syge, men kødkontrollen herhjemme er så effektiv og finmasket, at man registrerer selv den mindste lidelse et svin har haft i sin levetid.

Ligeledes for et par år siden viste en undersøgelse, at Danmark producerede 10 procent af Europas svin, men tegnede sig kun for 1 procent af medicinforbruget i europæiske svinebesætninger.

I det hele taget går det hele tiden fremad med danske svin's sundhed, og derfor er det en skam, at Danmark¤arealmæssigt er blevet for småt til, at der i fremtiden også kan blive plads til vore rene og lønsomme svin.

Specielt ærgeligt da det er en kendsgerning, at vi kan producere svin i absolut højeste mesterkvalitet.

Tak tak mange tak

Går man lidt historisk¤til værks - fx 100 år, så finder man ud af, at intet enkeltprodukt tilnærmelsesvis har skabt så store indtægter for Danmark som vore svin.

Man kan bedømt over dette åremål uden overdrivelse sige, at svinene har dannet grundlag for det danske velfærdssamfund.Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?