Fortæl andre om næste Ugebrevs artikel: Gør livet fedt men ikke om livet

Slankeeksperter, professorer, madskribenter, slankeinstitutter, uge- & dagblade, tv & radio og mange andre er altid i vælten for at bringe netop deres budskab om århundredets slankekur. Det er trist for de overvægtige, at¤eksperterne ikke også fortæller, at det ikke behøver at koste penge at tabe sig holdbart, men at der tværtimod¤er penge at spare, fordi slik, kager, smøreoste og mange andre kaloriebomber generelt er dyrere end de fødevarer, du skal bruge for at tabe dig.

Et af de seneste hit fra den landskendte slankeekspert, professor Arne Astrup er, at han i en periode vil cykle på arbejde og så iøvrigt næsten leve på en pind. Ganske vist vil hans stive knæ sikkert have godt af at blive rørt, men han glemmer, at han bliver hundesulten af cykelturen. Men stålsat som han er, så farer han naturligvis ikke hen til kantinen, når han er nået frem, og sluger et glas mælk og en franskbrødsmad inden arbejdet begynder.

Ikke nok med luftsteg & vindfrikadeller

Nej i stedet begår han den samme fejl som mange af de andre landskendte fedtsyle ved for unuanceret at anbefale, at man - som¤fx skolebørnene¤- skal have mere motion.

Ved Astrup monstro ikke, at motion bruger energi, ja selv dét at han ikke rører en finger kræver energi. Får Astrup og skolebørn ikke tilført nok energi, så bliver de urolige, ukoncentrerede, umedgørlige og udfører deres arbejde dårligt.

Næsten kun nittere i tombolaen

Astrups målsætning er, at han inden jul vil tabe 5 kilo ved at motionere,¤forsage alt hvad der ikke kalorie­mæssigt kan sammenlignes med æbler & gulerødder og sandsynligvis skyllet ned med destilleret vand af skræk for pesticider.

Han plumper derved lige i med samlede ben, for denne type kur har millioner af mennesker forsøgt og betalt for i dyre domme, men for stort set dem alle med det bedrøvelige resultat, at de ret kort tid efter en sej slanke-periode vejer endnu mere.

Slankekure duer almindeligvis ikke, og tilmed er det tvivlsomt om sulteperioder helbredsmæssigt er sunde.

Man skal derfor ikke tale om slankekure, men om kostomlægninger.

I næste Ugebrev bringer vi den elementære, effektive og fremfor alt holdbare information: 9 tabellen.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?