AGA A/S

Gasvirksomheden AGA udvider nu produktionskapaciteten på kuldioxid (CO2) i Østersøregionen. Ny fabrik opføres i Porvoo, nær Helsinki i Finland.

Distributionen fra den nye fabrik vil foregå via skib. Nye terminaler til aflæsning af gassen skal derfor bygges i de Baltiske lande, Rusland, Sverige og i Norge. Den totale investering beløber sig til 30 mio. euro. Den nye CO2-kilde får en kapacitet på 400.000 tons pr. år, og den bliver dermed én af de større CO2-produktionsenheder i Europa.

Kuldioxiden vil blive produceret ved hjælp af biprodukter fra raffinaderiet Fortum i Porvoo, hvor Linde Engineering, en del af AGA's moderselskab, vil projektere og levere en stor del af fabrikken.

"Denne fabrik vil styrke AGA på et voksende kuldioxidmarked - og ligeledes resultere i kortere afstande for distribution af kuldioxid i regionen," siger Stig Gebro, chef for Supply & Technology i AGA Region Europe North. Fabrikken skal forsyne kunder i hele Østersøområdet og forventes i drift fra 2006.

Kuldioxid er en vigtig gas især for levnedsmiddelindustrien, bryggerier, svejseapplikationer og papirindustrien. Inden for nye områder som for eksempel vandbehandling, miljøvenlig tekstilrens og skadedyrsbekæmpelse er efterspørgslen stærkt stigende.



Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?