Steins Laboratorium A/S

Steins Laboratorium A/S har taget initiativ til et samarbejde med Danmarks Fødevareforskning. Initiativet har resulteret i en samarbejdsaftale om i fællesskab at forstærke forskningen i fødevare­sikkerhed og afkorte afstanden mellem teori og praksis.

Regeringen ønsker at gøre Danmark til et førende vidensamfund. Det kan man blandt andet gøre ved at øge samarbejdet mellem den private og den offentlige forskning, mener administrerende direktør i Danmarks Fødevareforskning Dr. med. vet. Knud Børge Pedersen.

Samarbejdsaftalen gør det i langt større grad muligt at udnytte de faglige spidskompetencer og de forsknings­faciliteter parterne i fællesskab råder over. "Et meget bevidst aspekt er, at få skabt en dialog og et samarbejde mellem vore medarbejdere. Det vil give en synlig synergi effekt og en væsentlig øget dialog, som i sidste ende bliver til gavn for hele samfundet. Vi har fundet en samarbejdsmodel, der skal give parterne gensidig forståelse og indsigt. Dermed får vi et væsentligt kompetenceløft", siger adm. direktør Torben Bloch Pedersen fra Steins.

Samarbejdet har i første omgang fokus på screenings- og overvågningsopgaver. Desuden ønsker vi at udvikle og forbedre kemiske - og andre typer af analysemetoder, der kan være med til at øge fødevaresikkerheden. Samarbejdet dækker også det veterinære område og mere generelle forskningsprojekter inden for fødevareområdet.

Et kompetent partnerskab

Begge parter råder over et stærkt faglig netværk og har spidskompetencer der matcher hinanden. Det giver et stærkt partnerskab, der kan styrke fødevareforskningen. Danmarks Fødevareforskning har ekspertise i at udvikle nye analysemetoder, validere metoderne og efterfølgende implementere dem i laboratoriet. Steins har bl.a. ekspertise i at effektivisere og automatisere analyser i store prøveserier for praktisk anvendelse.

Den digitale - og især den nanoteknologiske udvikling går stærkt. I fremtiden vil analyseresultatet i stigende grad blive genereret i selve produktionsforløbet hvor analyseudstyret er en integreret del af produktionsanlægget.

Her bliver der i stigende grad fokus på rådgivning og kalibrering forudser Torben Bloch Pedersen fra Steins. Parterne ønsker i fællesskab at være med til at påvirke denne udvikling.

Torben Bloch Pedersen fra Steins udtaler; "Vi mener ikke, at fremtiden er noget der kommer til os, men at der er nogen, der skaber den! Vi vil - med dette samarbejde - være med til at sætte dagsordenen - også når det gælder fødevaresikkerhed. Det er vigtigt at være med - ikke bare til at udvikle metoder, men også til at opkvalificere medarbejderne, så de er klar til at håndtere fremtidens udfordringer. Vi skal kunne rådgive kunder, som er meget kompetente og krævende. Kun ved at gå foran kan vi leverede de bedst mulige løsninger til vore kunder!"

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?