Fødevarestyrelsen

Næsten halvdelen, nemlig 44%, af alle franske forbrugere køber jævnligt økologisk, og det franske marked for økologiske varer vokser for øjeblikket med 20-30% om året.

Det er baggrunden for, at den danske ambassade i Paris har valgt at fokusere på eksport af danske økologiske fødevarer til Frankrig.

Som led i markedsføringen af Danmark som seriøs samhandelspartner og foregangsland inden for økologi, har ambassaden arrangeret fransk visit i Danmark d. 23. og 24. maj.

Det er indkøbere fra de tre største økologiske supermarkeds­kæder i Frankrig der i maj-dagene vil aflægge besøg hos danske økologiske producenter og holde møder med danske eksportvirksomheder og myndigheder.

Indkøberne kommer fra supermarkedskæderne Biocoop, La Vie Claire og Naturalia.

Ø-mærke

Supermarkedskæderne er interessante for danske eksportører af to årsager. 
Dels står de for en voksende andel af det økologiske salg i Frankrig, dels sælger de økologiske varer uden det nationale franske økologimærke, AB. Kæderne handler allerede med produkter mærket i Sverige, Holland, Storbritannien, Tyskland og Spanien, og derfor er der ingen principielle hindringer for at sælge varer med det røde Ø-mærke og EU's økologilogo.

De franske indkøberes møder med økologiske danske eksportvirksomheder afholdes i Fødevareministeriet i København, hvor fødevareminister Hans Chr. Schmidt også vil byde gæsterne velkommen.

 

Besøget finansieres af de deltagende danske virksomheder.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?