Schulstad Frost A/S
 
Kort & Godt på Høje Taastrup Station
Kort & Godt på Høje Taastrup
Station

Butikken på Høje Taastrup Station var den første butik DSB åbnede under det nye navn Kort & Godt, hvor billetsalg og kiosk er samlet i én og samme butik. Den nye butik har lige det kunderne har brug for, hvad enten det er billetter & kort, blade, konfekture, friskbrygget kaffe - eller friskbagt brød.

Succes med Bake Off fra starten

Kort & Godt på Høje Taastrup Station, en af kædens største, åbnede i begyndelsen af august 2004. Stationen var af DSB Detail udvalgt til at være et af de første steder i landet, hvor kiosk og billetsalg skulle forenes i samme butik. En af de nye varegrupper i butikken er friskbagt brød, og det er blevet noget af en succes.

Kunderne værdsætter friskbagt brød

Grethe Vive, som er Bake Off ansvarlig i Kort & Godt butikken på Høje Taastrup Station fortæller: "Tidligere fik vi brødet leveret fra bageren overfor, hvor vi solgte ca. 150 stykker brød om dagen. Efter vi er gået over til Bake Off produkterne fra Schulstad, hvor vi bager selv efter behov, har vi oplevet en jævn stigning i salget. Vi sælger i dag ca. 400 stykker brød om dagen, dvs. en næsten tredobling af salget i forhold til da vi solgte brødet fra bageren. Det friskbagte brød og wienerbrød er virkelig noget der falder i kundernes smag".

Havde aldrig troet det ville blive sådan en succes

Sådan fortæller Grethe Vive, når hun gør status efter et lille halvt år med Bake Off. "Det er rigtig godt det brød vi får. Det er både bedre og billigere end det vi fik fra bageren, og så er det særdeles nemt at håndtere. Er vi løbet tør for rundstykker, henter vi bare nye forsyninger i fryseren, og så er der friskbagt morgenbrød i løbet af 11 minutter. Brødet er friskbagt hele dagen, og det er noget kunderne hurtigt vænner sig til. Mange kunder vil helst have vores Chokolade Croissant rygende varm - direkte fra ovnen".

Stort morgen- og formiddagssalg

Butikkens salg af friskbagt og velduftende brød og wienerbrød ligger primært om morgenen og om formiddagen på hverdage. Pia Hansen, fungerende lokalleder, fortæller: "Det er stationens pendler-kunder der køber deres morgenmad eller formiddagssnack til togturen. Vores mest solgte produkter er Kanelsnegl, Chokolade Croissant og Tebirkes (med remonce, red.)". Butikken har 15-16 forskellige varianter i Bake Off bageriet, hvoraf wienerbrød og morgenbrød er størst.

Uddannelse af personale fra andre Kort & Godt-butikker

Kort & Godt i Høje Taastrup lægger lokaler til, når andre butikker i kæden skal i gang med Fast Food og Bake Off. Inden en ny butik starter op, afholdes et samlet Fast Food og Bake Off grundkursus for den enkelte butiks personale - i butikken på Høje Taastrup Station. I alt fire butikker i kæden er kommet i gang med Bake Off.

Bake Off er i vækst i detailhandlen

 

Markedet for Bake Off, som er mere eller mindre færdiglavede brød og kager - lige til at tage op af fryseren og komme i ovnen - er et område, hvor der er sket en kraftig vækst inden for de seneste år i detailhandelen.
Bake Off har stor succes, hvilket de godt 1.400 Bake Off bagerier i den danske detailhandel er et godt bevis på.
Kategorien er den hurtigst voksende del af brødmarkedet i Danmark.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?