Uanset EU regler så skal disse ikke kunne hindre danske forbrugere i at kunne skelne mellem dansk salmonella-frit fjerkræ og udenlandsk fjerkræ, som i mange tilfælde er fyldt med salmonella­bakterier - ofte multiresistente. Da Ritt Bjerregaard (S) var fødevare­minister, blev der handlet aldeles prompte mod fødevarer, som befolkningen kunne blive syge af at spise.

Forbrugerrådet og forbrugerminister Henriette Kjær (V) afviser, at Danmark kan gå enegang og indføre en tvungen mærkningsordning med oprindelsesland.

Om de vil gå enegang eller gåsegang, må de selv om, men danske forbrugere skal have mulighed for at fravælge fødevarer, de kan blive syge eller dø af.

Tilgangen af importeret fjerkræ er eksploderet de senere år, men desværre har organisationen Dansk Slagtefjerkræ ikke, selvom de har fået utallige opfordringer, reageret effektivt i de afgørende år for at modvirke, at danske fjerkræprodukter mere og mere er blevet skubbet ud af butikkerne, køkkenerne, restauranterne, institutionerne og mange andre steder.

Alle er frustrerede

Branchen hævder nu, at den er frustreret, men det har forbrugerne sandelig endnu mere grund til, da de har været med til at betale over 180 millioner kroner for den danske salmonellaplan for bare, viser det sig, at se på, at både dansk og udenlandsk fjerkræ uden tilkendegivelse vælter ind ad samme dør.

Vi fornemmer, at løbet er kørt for overvejende dansk fjerkræ i vore butikker og storkøkkener, så måske skal vi alligevel medgive forbrugerminister Henriette Kjær, at Danmark ikke kan gøre meget andet end se på og spise brød til.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?