Mmm..

Nu kører økologerne frem med, at Danmark skal modsætte sig EU vedrørende anvendelse af nitrit. Der er snart ikke et område, hvor vi er enige med EU's beslutninger. Generaladvokaten for EU-domstolen har endda for flere år siden afgivet sin bedømmelse i den såkaldte madsminkesag, og der er ingen støtte for det danske synspunkt om, at Danmark har ret til med henvisning til miljøgarantien at opretholde strengere nationale regler for tilsætningsstofferne nitrat, nitrit og sulfit, end fællesskabsreglerne fastsætter.

Skiftende regeringer var naturligvis hele tiden klar over, at Danmark ganske enkelt ikke kunne vinde denne sag, fordi nitrat, nitrit og sulfitter ikke er sundhedsskadelige i hidtil godkendte mængder. Men i statsminister Poul Nyrup Rasmussens regeringstid blev disse nødvendige tilsætningsstoffer lagt for had, og derfor blev den i EU-sammenhæng meningsløse sag rejst af politiske grunde.

Det kræver politisk mod at erkende over for befolkningen, at de nævnte tilsætningsstoffer er nødvendige for god fødevareproduktion.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?