Den gastronomiske iværksætter Claus Meyer har i snart mange år gang på gang med spændende og bæredygtige initiativer skabt stor opmærksomhed om branchen, og på årsmødet i Brancheudvalget for Frugt og Grønt har Claus Meyer fået prisen som Årets Frugtavler 2005.

Claus Meyer, der siden foråret 2003 har ejet plantagen Vigmosegaard på Lilleø nord for Lolland, får prisen for at have sat en række spændende og fremsynede initiativer på frugtområdet i værk.

Ugebrevet MEALS besøgte i sommer Vigmosegaard og de øvrige 4-5 frugtavlerere på Lilleø, og det var en fantastisk oplevelse. Senere har vi mange steder på tæt hold¤fulgt "teamets" inspirerende salgs­fremstød.

Det var formand for Brancheudvalget for Frugt og Grønt, Peter Petersen, der overrakte prisen. Han siger om baggrunden for valget af Claus Meyer:

- Claus Meyer har med etableringen af varemærket Frugt fra Lilleø været med til at skabe et brand med en god historie, hvilket betyder, at der kan sælges kvalitetsprodukter til en god pris. Samtidig har han taget initiativer til at lancere en række spændende produkter, der kan skabe nye muligheder for danske frugtavlere.

Har sat frugt på dagsordenen

Frugt fra Lilleø er skabt i samarbejde med øens øvrige frugtavlere, og konceptet er baseret på frugt med fin spisekvalitet, oplevelser, godt miljø samt godt landmandskab. På den måde er det lykkedes at lave et varemærke, der kan opnå en merpris på to kroner per kilo i forhold til gennemsnitsprisen.

Blandt de nye initiativer, som Claus Meyer står bag, er også en produktion af koldpresset, ufiltreret most af æbler fra Lilleø og Askø, samt skabelsen af Dansk Eddike Konsortium, der med 26 avlere som medlemmer har iværksat et ambitiøst projekt, der skal udvikle balsamico på danske frugter. En proces med en horisont på otte år.

- Med sit engagement, sine mange idéer og sin gennemslagskraft i medierne har Claus Meyer i høj grad været med til at sætte frugt og dens anvendelsesmuligheder på dagsordenen og vise en vej fremad for erhvervet, siger Peter Petersen.

Det er femte gang, at prisen som Årets Frugtavler uddeles. Prisen er på 5.000 kroner.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?