I Danmark og overalt i verden står fødevare­industrien nu i kø for at tilbyde lightprodukter (light er langtfra altid light). De tør ikke andet, hævder arbejdsgiver­organisationen Horesta (hotel, restaurant og turisme) frimodigt. Mon ikke denne organisation først og fremmest bør vise sit eget mod og tjekke morgenbordet, frokostarrangementet, middagen m.v. med dertil hørende drikkevarer blandt deres medlemmer.

I samme boldgade truer den nye familie- og forbrugerminister Lars Barfoed med, at hvis fødevareindustrien ikke spiller med i tilstrækkelig grad om sunde fødevarer, vil der komme lovindgreb.

Ikke til at vride et ord ud af

I den ultrakorte tid han har være minister, har Lars Barfoed ved mange lejligheder udtalt sig om usunde fødevarer, men spørger man ham, hvilke produkter han har på listen, så er han tavs.

Det er typisk for denne debat og har været det i mange år, at man ikke kan vride et svar ud af politikere og eksperter om, hvilke produkter de konkret taler om. De klarer sig åbenbart bedst i fraseform.

Kunne listen fx omfatte

Kød- og pålægsvarer, salater, mejerivarer, margarine, saft og læskedrikke, øl, vin og spiritus, brød og kager, en del frugt og grønt, fiskearter, fjerkrætyper, slik, marmelade og syltetøj.

- MEALS ønsker sine læsere God Påske

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?