Foran 350 hujende tilskuere holdt den danske kok Thomas Nielsen hovedet koldt og vandt den internationale kokkekonkurrence "The Copper Skillet" foran de andre kokke fra England, USA, Canada, Sverige og Australien.

Jeg er meget stolt over at vinde denne traditionsrige konkurrence. At det overhovedet kunne lade sig gøre, viser noget om det høje niveau hos danske kokke, siger vinderen Thomas Nielsen, der til daglig laver mad for Landbrugsraadets kursuscenter Kollekolle.

Deltagerne i "The Copper Skillet" har alle været igennem - og vundet - en tilsvarende konkurrence i hjemlandet.

Konkurrencen går i al sin enkelthed ud på at kreere den bedste ret på 30 minutter. I år var temaet "The Road to Morocco" og Thomas Nielsen imponerede dommerne ved på denne halve time at fremtrylle en tournedos af kyllingebryst, kuskus med grøntsager og en sauce bestående af honning, kanel, spidskommen og syltet citron.

Konkurrencen er en fast begivenhed, når IACC's mere end 500 medlemmer holder årsmøde i USA. IACC er den internationale organisation for hoteller, kursuscentre og konferencevirksomheder.

Tre uafhængige dommere, som er topnavne i den amerikanske restaurantverden, bedømte de deltagende kokke, og de var ikke i tvivl, da vinderen skulle findes, skriver Landbrugsraadet i en pressemeddelelse om begivenheden.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?