Der føres for tiden stor debat om mere motion og sport. Hvad angår børnene så har sportsklubberne aldrig før oplevet større søgning. Det kan godt være at børns energiforbrug på visse områder har ændret karakter i forhold til tidligere, men deres forbrænding ved at udøve nutidens aktiviteter er fuldt på højde med, hvad den var tidligere. Dertil kommer meget betydningsfuldt, at nutidens børn er meget mere vidende om sunde spisevaner. Langt over­vejende er børn i dag, som børn skal være - hverken mere eller mindre.

Ingen kendskab til fedtenergiprocenter

Går man derimod en generation tilbage, så var mange flere børn tykkere. Det skyldes ikke mindst, at man næsten altid serverede forret til middagen, og det var meget ofte en sødmælksret. Hovedretten var også federe. Kødet, sovsen og¤ selv de syltede agurker og kyllingen var det. Også morgenmaden var federe bl.a. på grund af sødmælken. Ligeledes frokosten - man kendte fx ikke til fedtfattigt pålæg.

Pengene var små i mange hjem, der var kun én frikadelle til hver til middagen, men fedtet og sukkeret huserede fra tidlig morgen til sildig aften. Det satte sig naturligvis på sidebenene, og denne kostlige opvækst døjer mange af den ældre generation med i dag.

Medaljen har¤en bagside

Helt anderledes forholder det sig for den nuværende unge generation, de ved meget om, hvad man ikke skal putte i munden. Det får de stor gavn af senere - ikke mindst i deres alderdom, for de vil ikke i samme udstrækning få hjerte-kar sygdomme, sukkersyge, knogleskørhed m.v. på grund af dårlig ernæring.

Man kan med rette indvende, at børn og unge dyrker for megen sport. Politikere, trænere, journalister er ved at falde over deres stive ben for at fremme sportsudøvelse, og de store virksomheder står i kø for at se deres navn bølge på sportsfolks bryst (er) og bagdel.

I det hele taget er vi blevet et samfund, som lefler for den fjerde mest skadelige livsstil. Rækkefølgen for skadelig livsstil er: fedme, tobak, spiritus, sport. Men på tobak og spiritus er det for samfundet giffen gaffen guffen lige ned i skuffen, for når folk, som har røget og drukket meget, kommer lidt op i årene, så dør de fleste uden længerevarende hospitals- og plejehjemophold samt pensionsophør.

Sportsudøverne derimod lever generelt længere, men med mange skavanker, og de tænker tit lidt bittert, når alderen tidligt trykker, pusten blir kort og gigten i skuldren afskyeligt rykker, hvad hjælper det, du var sportsmand engang?

Sport ødelægger for manges vedkommende nogle af kroppens organer, muskler og led. Mennesket er ikke gearet til så voldsomme fysiske belastninger. 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?