Den kommunale mad er så dårlig, siger Ritt Bjerregaard, at hun over en femårig periode vil poste 50 millioner kroner i et madhus i København. Hendes betegnelse for den offentlige bespisning passer absolut ikke med undersøgelser om ernæring & tilberedning af danske institutioner.

Madhuset skal være med til at forbedre kvaliteten og skal blandt andet fungere som et videnscenter og fx anmelde den offentlige mad i København.

Gamle mennesker bliver tit, mener hun, spist af med mikroovnsmad, og det er meget lidt inspirerende. Mikroovnsmad tilberedes i stor udstrækning også på mange restauranter - også på kendte steder.

Hun skal være mere end velkommen til at redegøre nærmere for sine produkt-, ernærings- og tilberednings­synspunkter i Ugebrevet MEALS. Vi er sikre på, at vore læsere fx økonomaer vil være mere end interesserede i hendes nærmere beskrivelse.

Vi har brug for et madhus, der kan være kritiske over for den offentlige mad. Det skylder vi simpelthen de mange tusinde borgere, som hver dag får mad fra kommunen, fortæller hun TV 2.

Som fødevareminister under Poul Nyrup Rasmussen (S) prøvede Ritt Bjerregaard i 2001 at stable Måltidens Hus på benene. Det røg på gulvet, da den borgerlige regering kom til magten.

I stedet for ideen om Måltidens Hus sætter hun nu fokus på den offentlige mad, og det er præsidenten for Det Gastronomiske Akademi, Claus Tingstrøm, naturligvis glad for. Han finder, at det er fantastisk, at Københavns Kommune erkender, at der rent faktisk er et problem med den mad, der bliver serveret i kommunen.

- For at give Ritt Bjerregaard og Claus Tingstrøm nærmere besked om den offentlige mads kvalitet i Danmark, sætter vi link til¤Flotte karakterer til den offentlige bespisning i Europa og USA¤fra ugebrev 26/2001

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?