Polakker har indtaget østjyske gartnerier
20 unge polakker bosat i Skjoldelev ved Hammel cirkulerer som vikarer mellem flere gartnerier i Hammel-området. Den polske arbejdskraft styres fra vikarbureauet Job-Server i Odense. Der er lavet aftale med fagforeningen 3F om, at polakkerne er medlem af fagforeningen og dermed er sikret overenskomstmæssig løn. Vikarbureauet er medlem af Gartneri Land og¤ Skovbrugets Arbejdsgivere GLS-A, skriver Landbrugsrådet.

Hirtshals Andelsmejeri halverer indtjening
Mens konkurrenten Arla må vente i spænding på dommens udfald i retssagen om konkurrencefusk, er anmelderen Hirtshals Andelsmejeri kommet med et årsregnskab med halveret indtjening. Det skyldes ikke direkte efter virkninger af de mistede indtægter, i og med at Arla Foods kaprede ordrer fra det nordjyske mejeri - bl.a. til Dansk Supermarked og Metro - men en ekstraordinær indtægt, som mejeriet havde året før, men som ikke kunne gentages året efter. Resultatet faldt fra 3 til 1,5 mio. kr, skriver Børsen.

Sundere madvarer 

Millioner af overflødige kilo vil rasle af danskerne, hvis de holder fast i deres helt nye indkøbsmønstre, som Fakta ser som tegn på "alvor bag nytårsforsætterne". Helt nye salgstal fra de 329 butikker melder om rekordsalg af fisk, kyllinger, kalkun, frugt og
grønt. Salget af frosne fisk er næsten fordoblet. Grønt frost er gået 69 pct. frem, ferske kyllinger har en fremgang på 60 pct., fersk kalkun 49 pct., løs frugt 29 pct. og grønt 17 pct, skriver Børsen.

Lundholdt skal være lobbyist
Tidligere minister og direktør i Danske Slagterier, Anne Birgitte Lundholt, skal fremover arbejde med lobbyisme og strategisk kommunikation i Bruxelles for Kreab-gruppen, som tidligere EU-kommissær Henning Christophersen er medejer af. Berlingske Tidende.

Nyt kostkompas 
Fødevarestyrelsen har samlet otte gode råd om kost og motion i et nyt kostkompas, der skal vejlede danskerne i junglen af forskellige kostvejledninger. Ikke mange af os lever op til kostkompassets råd om mere daglig motion, fisk og frugt.¤ Spørgsmålet er om kompasset ikke vildleder mere end det vejleder for igen ser man - i den utallige række - nye råd & dåd¤ blive smækket på bordet for forbrugerne. MEALS

Den bedste sukkerreform
Vi skal forstå, hvad markedet efterspørger. Så kan vi slå de andre både på hjemme- og udebanen, lød det fra både landbrugskommissær Mariann Fischer Boel, præsident for Landbrugsraadet Peter Gæmelke og ambassadør Svend Roed Nielsen fra Danmarks Eksportråd. - Vi skal være bedre til at lave de kvalitetsprodukter, som markedet efterspørger i morgen, forklarer Peter Gæmelke.

Flere industri-svin
Regeringen er i fuld gang med at øge antallet af industrielle svin og dermed forureningen i Danmark. Det sker til trods for de store problemer, vi har med, at landbrug og luftforurening overskrider naturens tålegrænser, skriver folketingsmedlem Per Clausen i et debatindlæg i Horsens Folkeblad.



Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?