Kan en mølle holde evigt til vindkraften

Mmm..

(28.1.2008) Antallet af vindmøller planlægges og skal opføres som aldrig før! Vindmøller er så dragende på de fleste politikere, at de næsten aldrig taler om risikoen ved at plastre landet til med vindmøller. Der bør dog nok i planlægningen også regnes med de mange muligheder for, at problemer vil kunne vise sig med hensyn til møllernes drift og service.

Går fx en vindmølle i stykker, og reservedele og reparationsservice ikke mere kan skaffes fra leverandøren, så er det mere end tvivlsomt om møllen¤kommer i drift igen. I så fald kan der blive tale om bortskaffelse af den defekte mølle.

Hvem skal i så fald betale?

I 2003 skrev vi et par artikler om, at det i en eller anden form kunne være formålstjenligt, at staten sikrede sig en skrotningsafgift i forbindelse med opførelsen af en vindmølle. Det ville i hvert fald ikke være noget kønt syn at skulle se på mangfoldige stillestående og økonomisk forladte vindmøller.

- Man skal naturligvis ikke være alt for negativ, men da vindmøller i hobetal - måske indkøbt fra kun én leverandør - ikke kan udelukkes at være et impulsivt og skrøbeligt økonomisk projekt, så er det ikke urimeligt at forlange, at politikerne tænker sig godt og grundigt om.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?