Fødevareministeriet:

(8.2.2008) Fødevareminister Eva Kjer Hansen har fremsat forslag til en ny økologilov, der skal sætte rammerne for udviklingen af økologien i Danmark. Loven sikrer, at brodne kar effektivt holdes ude af økologien. Fx vil en landmand, der har fået frataget sin økologiske autorisation, ikke kunne bortforpagte virksomheden til sin ægtefælle og fortsætte driften som medarbejder. Det vil heller ikke være muligt at fortsætte som økolog i et nyt anpartsselskab dagen efter, at man har mistet sin autorisation for overtrædelse af reglerne. 

Fødevareministeren mener, at økologiens troværdighed er helt central. Økologien er helt afhængig af forbrugernes tillid. Derfor er det vigtigt, at enkelte personer ikke skal kunne sætte økologiens troværdighed over styr. Det er frivilligt at være økolog. Kan eller vil man ikke arbejde efter økologireglerne, skal man ikke kunne sælge sine produkter som økologiske. Det bliver der taget hånd om i den nye lov.

I øjeblikket buldrer efterspørgslen efter økologiske varer derudaf. I 2007 steg omsætningen af økologiske varer med hele 23 procent. Den stigende efterspørgsel er både en mulighed og en udfordring for den økologiske sektor, og det er baggrunden for, at fødevareministeren har igangsat et udredningsarbejde, der skal klarlægge de fremtidige muligheder for udvikling og vækst for økologien. Forskerne bag arbejdet fremlægger deres anbefalinger til sommer.

Jeg er meget spændt på resultatet af arbejdet og håber, at det vil give et godt grundlag for at vurdere, hvor de største muligheder og udfordringer ligger for fortsat vækst i den økologiske sektor, siger Eva Kjer Hansen.

Økologiloven er den ramme, der skal sikre den fremtidige udvikling for økologien fra jord til bord. Loven skal desuden medvirke til udbredelsen af økologisk produktion og imødekomme forbrugernes efterspørgsel efter økologiske produkter. Endelig skal loven¤sikre økologiens troværdighed i forhold til forbrugeren.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?