Nostalgi skæpper ikke nok i kassen

(14.2.2008) I Matadorspillet og i virkeligheden er Rådhuspladsen den dyreste grund af alle. Derefter følger de omliggende grunde. Sikkert derfor ønsker Tivoli hele tiden at være villig til markant at ændre på eller fjerne sine berømte etablissementer og seværdigheder for i stedet at erstatte dem med langt mere business-prægede-projekter - endog af vidt forskellig karakter.

Allerede for et par år siden lagde Tivoli ud med planer om, at Nimb - beliggende ud mod Bernstorffsgade - skulle ændres til et alsidigt madhus - også prismæssigt - samt i stor udstrækning handle med mejerivarer. I modsat side af Haven - ud mod Rådhuspladsen - skulle H.C. Andersen Museumsbygningen rives ned for at gøre plads for kombineret hotel- og beboelse, som med tårn ville blive lidt lavere end Rådhustårnet.

Tivolis grundareal ligger fast på alle sider, og derfor kan nye aktiviteter kun etableres ved at sløjfe andre. Nu, hvor fordums tanker om Tivoli begynder at blive trængt i baggrunden, ser det mere og mere ud til, at tiden for en total udflytning nærmer sig.

Mange vil utvivlsomt slå syv kors for sig ved tanken om at flytte Tivoli ud på en pløjemark, og Lumbyes musik vil sikkert lyde anderledes i vind fra alle retninger.

Men se nu bare: Københavns Grønttorv flytter til Taastrup (Københavns omegn)! Bliver Tivoli den næste, der slår teltpælene op udenbys?

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?