USA er et økologiske slaraffenland

(26.2.2008) Regeringen yder næsten ved enhver lejlighed økonomisk støtte til økologien, og i forhold til mange andre brancher så bliver økologi-sektoren meget rundhåndet tilgodeset. Hvis økologiske projekter¤på så gode vilkår¤ikke kan få økonomien til at hænge sammen, så er det i hvert fald ikke politikernes skyld.

På det seneste står Fødevareministeriet parat med over 100.000 kroner til en vejledning, der skal hjælpe danske økologer, der går med tanker om eksport til USA.

For at kunne sælge økologiske produkter i USA skal man naturligvis kunne leve op til de amerikanske økologiregler - National Organic Program. De adskiller sig på en række områder fra danske regler. Det gælder især i forhold til husdyr.

Den nye vejledning skal informere om, hvilke krav og regler der gælder for at blive godkendt til det amerikanske marked. Den skal hjælpe landmænd og virksomheder med at få et bedre grundlag for at tage stilling til, om de vil satse på det amerikanske marked.

Den danske Ambassade i Washington skal hjælpe med at udarbejde vejledningen, og på ambassaden mener man, at det kan betale sig at geare en større del af den danske økologiske produktion til det amerikanske marked, for amerikanerne har for alvor fået smag for højere kvalitet, større variation og autencitet.

- Projektet er blevet til i samarbejde med Dansk Landbrugsrådgivning, Den danske Ambassade i Washington og Fødevareministeriet.




Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?