Er ordet epidemi om fedme forkert

En offentlig undersøgelse af vægt for et par år siden¤på 2400 personer viste, at der ikke siden 1997 var blevet markant flere overvægtige voksne danskere, nemlig ca. 50% normalvægtige, 26% moderat overvægtige og 10% svært overvægtige.

Det kan tænkes, at den tidlige tilbagetrækning fra arbejdslivet medvirker til at sætter skub i grupperne overvægtige og svært overvægtige. I de seneste 10 år har flere og flere danskere ellers lært, at man skal passe på med for mange kalorier, men efterlønnere har det specielt svært med hensyn til at kunne passe på her.

De står¤op til morgenmad, formiddagskaffe, frokost, sover til middag, eftermiddagskaffe, aftensmad, aftenkaffe og til kaffe ofte med brød eller kage. Motion bliver der ikke meget af. I denne dur går den ene dag efter den anden, og kilo efter kilo sætter sig.

Tilmed dødkeder de sig i deres uvirksomme tilværelse, og langt de fleste efterlønnere erkender, at det trods alt var sundere og sjovere at være på arbejdspladsen.

I mange tilfælde er disse¤pensionister løbet ind i problemer. De har fået reduceret deres sociale netværk, får dagen til at gå med mad og drikke, avis og tv.

- Måske derfor svigter helbredet hurtigere fx på grund af overvægt.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?