Hatten af for Smiley

(24.4.2008) Situationen fra slutningen af 1990'erne, hvor salmonella og campolybacter næsten¤dagligt var omtalt i pressen, er heldigvis forbi. Det lykkedes ikke dengang for myndighederne at få bugt med disse bakterier, og en væsentlig årsag hertil var, at fødevarekontrollen ikke var tilnærmelsesvis så omfattende og effektiv som i dag.

Den danske fjerkræsektor, som kan være meget udsat for disse bakterier, er i dag historisk lav med hensyn til salmonella, og nysmitte ses sjældent. I det hele taget er fødevarekontrollen i Danmark nu så omfattende og effektiv, at man kunne fristes til at påstå, at danskerne ikke bliver syge af den mad, de køber.

Viser der sig eksempler på det modsatte, og det er heldigvis sjældent, så er det næsten altid på grund af manglende hygiejne eller forkert behandling af fødevarerne.

Danmarks Smiley er blevet betegnet som turisternes ven. Forståeligt, for en ferie kan nemt være ødelagt, hvis man spiser mad, som ikke er i orden.

Den lille mand med det runde hoved er også forbrugernes ven. Han viser dig uden omsvøb, at du bør overveje, om du vil købe.

Heldigvis vrimler det overalt, hvor der serveres eller sælges mad, med hans brede smil.

Efter ganske få år er Smiley blevet et af de mest kendte brands i Danmark.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?