Ny undersøgelse

(28.5.2008) En ny undersøgelse foretaget af DTU Fødevareinstituttet slår fast, at danskerne skal spise mindst 75 gram fuldkorn hver dag. Det vil fx svare til, at du vælger fuldkornsvarianter mindst hver anden gang, du spiser brød, ris eller pasta.

Vælg eksempelvis rugbrød, havregryn eller andre morgenmadsprodukter med højt fuldkornsindhold til morgenmad. Vælg rugbrød eller andet fuldkornsbrød til frokost og mellemmåltider. Og varier aftensmadens kartofler med fuldkornsris og fuldkornspasta¤i stedet for de lysere varianter.

Kun de færreste ved, hvor meget fuldkorn, man bør spise i løbet af en dag. Med den nye undersøgelse, har vi nu fået en rettesnor, som vi kan holde os til, når vi i supermarkedet skal vælge mellem det lyse toastbrød eller den mørkere udgave.

Undersøgelsen er udarbejdet af DTU Fødevareinstituttet på baggrund af et partnerskab mellem sundhedsorganisationer, myndigheder og erhvervet - også kaldet fuldkornspartnerskabet.

Sammen arbejder de på, at fremme folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.

Det skal blandt andet ske gennem produktudvikling samt ved at øge tilgængeligheden af fuldkornsprodukter, der hvor danskerne færdes i dagligdagen.

Fuldkornspartnerskabets arbejde er blandt andet finansieret af Fødevareministeriet gennem midler fra innovationsloven.

Der vil blive indledt en kampagne, der skal få danskerne til at spise flere fuldkornsprodukter. Målet skal nås gennem et partnerskab mellem sundhedsorganisationer, myndigheder og erhvervet.

Partnerskabet skal bl.a. bygge på og udnytte erfaringer fra 6 om dagen kampagnen.



Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?