Vil historien gentage sig?

Hvad ville danskerne mon sige til en genindførelse af bilfri-søndage, og ville det overhovedet være muligt i vort nytidsvante samfundsmønster? Der ville så ikke være andet at gøre end at pumpe cyklen, når der skulle hentes morgenbrød og søndagsaviser.

Sikken en ro det ville give, en oplevelse yngre generationer ikke har oplevet, men som de sikkert vil sande at nyde i fulde friske drag.¤

For en del år siden havde vi i Danmark en oliekrise, og for at holde benzinforbruget i ave, indførte Anker Jørgensen regeringen (S) bilfri-søndage. Kun helt nødvendig bilkørsel måtte finde sted.

Metoden skræmte åbenbart olieproducenterne så meget, at sluserne hurtigt blev åbnet igen.

På samme måde som med olien har forbrugerne på fødevarer oplevet voldsomme prisstigninger. Så på dette område er det måske også passende at genopleve en kødløs dag om ugen.

Muligvis ikke bogstaveligt, men i hvert fald som et klart signal fra forbrugerne om, at prisskiltene bliver set, efterregnet og omregnet (SE&O).

Man kan naturligvis ikke bare overføre metoder fra den ene tidsalder til den anden, men man kan ofte med stor fordel anvende tidligere løsninger tilpasset nutiden.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?