Nu indkaldes der ligefrem til krisemøde

For otte dage siden skrev vi en artikel om, at mange spiserestauranter på grund af arbejdskraft-mangel muligvis måtte¤ty til at overveje at indføre selvbetjening i en eller anden form.¤Artiklen gav anledning til særdeles mange kommentarer - også af den lidt syrlige slags, men vi fik generelt medhold i,¤og det er opgaven for MEALS at pege på, hvad der sker, og hvad der kan ske,¤at noget må der gøres.

Tanken om selvbetjening i en spiserestaurant, hvor den gode personlige betjening i høj grad er en del af oplevelsen, virker naturligvis umioddelbart forkert, men som mange restauratører trods alt sagde til os: vi må have alle ideer på bordet - også de lidt skæve - for derefter at træffe de løsninger, vi mener kan anvendes.

Arbejdskraftmanglen er nu så udtalt, at branchen¤kalder til krisemøde. Mange restauratører må vælge mellem at holde åbent til middag eller om aftenen. Der er ikke folk til det hele, siger formand for Horesta Nordjylland, Frede A. Hansen, Aalborg.

Problemet er taget til de seneste år, og ikke mindst fordi afgangen fra faget er større end tilgangen. Det skyldes, at mange foretrækker¤en mere ordnet og familievenlig arbejdstid i kantiner og storkøkkener fremfor restaurationernes skæve tider.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?