- small is beautiful

En regerings opgave er naturligvis at fremsætte gode forslag. Sædvanligvis har den et flertal, og dens forslag kan derfor vedtages. Holdningsændringer hos politikere - ikke mindst hos en regering - bunder ofte i, at man ikke vil havne i bunden af meningsmålingerne. Man vil gøre sit bedste¤for at opretholde og helst øge populariteten hos vælgerne, og derfor kan der smutte forslag igennem, som i den samfundsmæssige helhed ikke lever op til det bedste facit.

Et eksempel kunne måske være ideen om de miljøvenlige små biler. Umiddelbart lyder det forjættende, at man - for at undgå myten om en miljømæssig katastrofe om ca. hundrede år - vil prioritere små biler.

Små biler kan utvivlsomt køre en del længere på en liter benzin, eller hvad man forestiller sig som drivmiddel, end de store flydere, men som næsten altid er der to sider i en sag. Det er der også med hensyn til at ville fremme små biler. Ved ulykker hvor små biler er impliceret, vil personskaderne generelt være værre¤end i¤de ville have været istørre og store biler.

Man kan fremføre, at man i nutidens små biler har øget sikkerheden, men det har man også gjort ved de andre biltyper, så skadesforholdet mellem store og små biler har ikke ændret sig.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?