Har du penge nu, kan du gøre en god handel

Udenlandske selskaber skulle være interesseret i at købe og opsplitte en gruppe københavnske luksushoteller med D'Angleterre, som det mest eftertragtede objekt. Den nuværende ejer er ramt af Islands bankkrise, og det har fået salgsrygterne til at svirre. Bliver ejerne nødsaget til at sælge hurtigt, vil købsprisen sandsynligvis blive lav.

Ingen kendere af branchen regner med, at det i givet fald bliver hjemlige købere, som overtager de islandsk-ejede hoteller D'Angleterre, Kong Frederik og Front. Alligevel bør intet udelukkes, for hvis prisen for at købe bliver at sammenligne med røverkøb, så plejer der også at være penge blandt investorerne herhjemme.

Efter Islands bankkollaps har det svirret med rygter om, at hotellerne skal sælges nu, og ligeledes om, at det formentlig bliver til udenlandske selskaber, som vil splitte gruppen ad og nøjes med ejendommene, mens driften bliver skilt ud.

Rygterne om hurtigt salg er ikke mindst skabt ved, at Islands statsminister har meddelt, at de nationaliserede banker skal sælge deres udenlandske besiddelser. Dette skulle også være blandt lånebetingelserne for den store hjælp udefra, som Island har fået.

Kommer de danske godbidder, som den danske hotelgruppe formodes at være, til salg, vil mange investorer fra fjern og nær være villige til at tømme sparebøssen for at blive de nye ejere.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?