AGA A/S

I forbindelse med kvaliteten af fødevarer fra jord til bord anvender levnedsmiddelindustrien i dag tøris. Som kølemedium i produktionen, men også i forbindelse med fleksibel køleopbevaring og -transport. Gasvirksomheden AGA lancerer nu tørisproduktet Coolbags, som i form af tøris pellets i afvejede mængder gør arbejde med tøris langt nemmere - og mere sikkert. Helt nyt for branchen er det, at såvel tøris som pose lever op til krav om sporbarhed - og posen er blå!

"Når fødevarer, fx i forbindelse med transport, må opbevares uden for de anbefalede lave og stabile køle- og frysetemperaturer, har tøris blokke, skiver eller pellets været stærkt medvirkende til at kunne bevare kølekæden intakt - dvs. undgå fordærvelse af levnedsmidler, men også forringelse af kvalitet," siger Flemming Kay, som i mere end 10 år har arbejdet med fødevarer fra jord til bord. Han fortsætter: "Men tøris benyttes i dag af mange virksomheder i alt fra transportkøling over reducering af varmeopbygning under produktion til fly- og togmåltider. På baggrund af mange års fokus har vi nu udviklet en tøris-løsning, der i langt højere grad dækker markedets behov."

Tøris i afvejede mængder gør det nemmere 
- og mere sikkert
"Det er selvsagt nemmere at kunne lægge én eller to poser - eller hælde fra poser, hvor du kender mængden - end at skovle tøris i løs mængde op i fx en flamingokasse med færdigretter," siger Flemming Kay, som er markedschef for levnedsmiddelgasser og nordisk ansvarlig for tørisløsninger hos AGA. "Mængden af tøris er altafgørende for det ønskede resultat, hvad enten det handler om produktions- eller transportkøling. Derfor opnår du med tøris i poser også en langt bedre kvalitetssikring!"

Sikkerhed og sporbarhed - i såvel tøris som pose
Om de nye Coolbags fortæller Flemming Kay, at de ikke blot tjener som sikkerhed for mængden, men også forhindrer fødevarens eller emballagens direkte kontakt med tørisen.¤

BIOGON C tøris i poser (E290) er af levnedsmiddelkvalitet og opfylder fødevarebranchens krav til sporbarhed, herunder HAACP. Som den eneste producent af tøris imødekommer AGA samme strenge krav, hvad angår posen til tøris.

På spørgsmålet om, hvorfor det er vigtigt, at posen er blå, svarer Flemming Kay: "Det hænger nøje sammen med fokus på fødevarekvalitet - de færreste fødevarer er blå, og det er derfor langt nemmere at se - og forhindre - at et stykke plastemballage havner i en fødevare."

For yderligere oplysninger kontakt venligst 
Markedschef Food, Flemming Kay, AGA 
Telefon 32 83 65 72/mobil 40 54 99 10 
eller på e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?