Især når produktet er populært, skal det markedsføres

Det er beklageligt, at kartofler i mindre og mindre grad indgår i danskernes kost.¤Avlere og deres organisationer har nok¤for længe taget det for givet, at kartoflen var et så indgroet begreb hos danskerne, at den ikke behøvede megen markedsføringspleje eller anden omtale for forbrugerne.

Det er trist, at det er gået, som det er gået, fordi kartoflers væsentligste ernæringsmæssige betydning er, at de har et lavt energi- og fedtindhold og et højt indhold af kulhydrater og kostfibre, alt sammen noget der har betydning i den daglige kost. Desuden indeholder kartofler protein af høj biologisk tilgængelighed, og de er en vigtig kilde til mange mineraler og vitaminer - især C-vitamin.

En sejlivet myte om at kartofler feder er urimelig, men har desværre næsten ikke været modsagt. Sagen er, og det har MEALS påpeget igennem en længere årrække, at næsten 80% af en kartoffel består af vand, og at man skal spise over 3 kg kartofler for at dække sit daglige energibehov. Derfor må det høre til blandt de allersjældneste eksempler, hvis folk bliver fede af kartofler. Hvis kartoflerne spises som pommes frites, skal man derimod kun spise 700 gram for at få den samme mængde energi.

Det er mange steder åbenbart svært at kunne servere kartofler med den rette temperatur. Kartoflers serveringstemperatur er af stor betydning. Men MEALS undersøgelse blandt restauranter, kantiner, institutioner har vist temperaturer varierende mellem 40 og 80 grader.

Det kan måske lyde banalt at tale om at kunne servere en kartoffel, men det er faktisk vigtigt for måltidet, at kartoflerne hverken er for varme eller for kolde.

- Kartofler skal ved serveringen være omkring 80 grader. Altså have en temperatur som er lige før "de brænder på tungen".



Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?