Lokaleindretning og borddækning spiller også en stor rolle

Danske husholdningsskoler, tekniske skoler og andre fagskoler uddanner hold efter hold af kvalificerede unge, som vil være i stand til at videreføre steder med madlavning, servering og servicering i fx restauranter, kantiner, institutioner og andre storkøkkener.

Det lover godt for fremtiden, fordi deres viden om ernæring, hygiejne, økonomi, love & regler, kost, kvalitetsstyring m.v. ofte er på et niveau, hvor vi vidende journalister må slå efter for at konstatere, at de unge har ret.

Det er altså en sand fornøjelse for madbranchen og for samfundet, at skolerne år efter år sender så dygtige unge mennesker ud på markedet. Tilmed tyder alt på, at denne gode udvikling vil fortsætte.

Nu mangler vi bare, at branchen som helhed vil gå lidt bedre end tilfældet er for tiden, så de nye folk ikke næsten med sikkerhed lider økonomisk skibbrud ved at etablere sig. Men igen, jo dygtigere vi uddanner, jo større er mulighederne for, at de kan klare sig som selvstændige.

Brancheorganisationerne og turisterhvervet må også tænke meget over, hvorledes de bedre kan medvirke til at skaffe alle typer turister til landet.

Skulle vi pege på noget med hensyn til uddannelserne, kunne det være, at man skal være opmærksom på, at den moderne generation også er til de gammeldags lidt tunge retter. Man skal derfor kunne lave både gammeldags mad og ny mad lige godt. Man skal også være helt opmærksom på bordets opdækning. Allerede når gæsterne kommer frem til bordet, skal førsteindtrykket signalere, at en oplevelse er i vente.

Kommende restauratører skal tænke på, at lokaleindretningen også spiller en stor rolle. De små tætpakkede og lavloftede lokaler, ønsker folk ikke så meget mere. Gæsterne vil sidde ordentligt og ikke som sild i en tønde, hvor nabobordet kan høre hvert et ord, eller at man ikke kan se sin borddame dybt i øjnene uden at være overbegloet. Lokalerne må meget gerne være i lyse farver, så man kan se, at der er rent.Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?