Er andre energikilder ude af billedet?

Danmark har gode betingelser for at få vingerne på vindmøller til at dreje rundt. Tal fra 2008 viser dog, at vindkraft har langt mindre økonomisk betydning i kampen mod klimaforandringer, end debatten hidtil har givet udtryk for, og derfor er der måske på forkert grundlag¤skabt en myte hos befolkningen. Os bekendt er der ikke fremkommet nye beregninger, som viser et anderledes resultat.

Det er vist derfor på tide, at politikerne giver besked om, hvorledes det forholder sig med hensyn til tilrettelæggelsen af landets energipolitik, for som beregningerne er, så er vindkraft en dyr vej til lavere CO2 udslip. Man bør heller ikke overse, at service og vedligehold af vindmøller er store beløb. På syv - otte år svarer sådanne beløb til vindmøllens anskaffelsessum. Og skal man have det hele med, og det er ofte klogt, så må man også tage leverandørsikkerhed med i betragtning (man husker vist endnu leverandørforholdene om fx tog og flyvemaskiner). 

Afbrænding af træflis og halm er derimod langt billigere end vindkraft i ønsket om at producere energi med et lavere udslip af drivhusgasser. Tilmed har sådanne metoder meget lavere løbende omkostninger og næsten ingen leverandørrisiko.

Klima- og energiminister Connie Hedegaard (K) udtalte til Berlingske i 2008, at hun ikke forestiller sig, at vedvarende energi kun er vindkraft. Vi bør satse på en palet af flere virkemidler, sagde hun.

- Debatten fra politisk hold kredser i øjeblikket næsten kun om vindmøller. Er resten af paletten ude af billedet?Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?