Danske fødevarevirksomheder skal være i top med hensyn til at udtænke nye spændende varer til køledisken eller nye produktionsmetoder. De skal også være gode til at tilpasse robotter, sensorer og andre nye teknologier. For et land som Danmark kan det være afgørende at kunne opbygge innovationskompetencer og modne nye højteknologier i fødevarevirksomhederne. Kan vi det, vil det medvirke stærkt til at bane vejen for et konkurrencedygtigt dansk fødevareerhverv, som vil kunne klare sig på verdensmarkedet.

Fødevarevirksomhederne bør satse på at opbygge innovationskompetencer. Umiddelbart lyder det svært og dyrt. Det kan også være dyrt, men det behøver det ikke altid at være, for i mange tilfælde handler det bare om at blive bedre til at få gode ideer, udvælge og omsætte lige præcis den gode ide, som bliver den næste succes.

Et andet vigtigt tema er modning af nye teknologier. Det udspringer af den rivende udvikling inden for eksempelvis bioteknologi, robotteknologi og informations- og kommunikationsteknologi, der har skabt helt nye værktøjer og metoder, som fødevaresektoren kan nyde godt af.

Virksomheder kan med fordel gå sammen på tværs af sektorer om at modne nogle af de mest perspektivrige teknologier, som de kan bruge i lige netop deres virksomhed. Når teknologien i fællesskab er løftet til et vist stadium, bliver det mere overkommeligt for den enkelte virksomhed at gå det sidste stykke selv.

- Her kunne man fx¤ tænke på virksomheder inden for gartneri, slagteri og fiskeri, hvor der er et stort behov for at få nye teknologier i brug, så man kan hamle op med stigende udenlandsk konkurrence.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?