Kilde: International Journal of Alternative and Complementary medicine

Mmm..

Det store hit blandt befolkningen er for tiden at spise mange blåbær. Forskere har udråbt blåbær til at være Kongen over antioxidantholdige fødevarer. Ganske vist har blåbær¤også rangeret højt på tidligere lister, fx som nummer 3 på en liste bragt i MEALS i 1999. I denne liste var der dog meget stor afstand op til nummer 1.

Amerikanske forskere hævdede i 1999, at de havde udviklet en test, som kunne analysere antioxidantkvaliteten af frugt og grøntsager.

De talte om "oxygen radical absorbance capacity" (ORAC).

Testen er udviklet af "The Agricultural Research Service''s Human Nutrition Research Center on Ageing" i Boston.

Ernæringsrådgivere har længe anbefalet, at vi spiste frisk frugt og grønt hver dag (600 g). I forbindelse med vores artikel i 1999 skrev vi, at alle kunne være tilfredse med denne anbefaling, fordi nu kunne den formodede gavnlige effekt måles og vejes.

Frugt og grønt ORAC* niveau pr. 100 g
*iltradikal optagelsesevne

Vi bringer her listen fra MEALS i 1999:

Frugt 
Svesker 5770 
Rosiner 2830 
Blåbær 2400 
Brombær 2036 
Jordbær 1540 
Hindbær 1220 
Blommer 949 
Appelsiner 750 
Rød grape 739 
Kirsebær 670

Grøntsager 
Grønkål 1770 
Spinat 1260 
Rosenkål 980 
Lucerne 930 
Broccoli 890 
Rødbede 840 
Rød peber 710 
Løg 450 
Aubergine 400 
Majs 390

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?