Forståeligt, at mange børn går sultne i seng i Danmark

Mmm..

Regeringen har fået vedtaget, at der skal være mad til alle børnehavebørn fra nytår. Til gengæld må kommunerne hæve forældrebetalingen fra 25 til 30 procent.

Men allerede kort tid efter, at den beslutning er truffet, så viser et pilotprojekt i Hedensted kommune med madordningen,¤at man ikke kan lave et måltid mad for de afsatte penge.

Hvis dét er tilfældet, så kan man bedre forstå den nylig fremførte påstand om, at mange børn i danske familier må gå sultne i seng.

Kommunernes formand Erik Fabrin (V) er, som han plejer, ude med en melding om, at der er færre penge end forudsat (han må være en drøm for regeringen at forhandle med, for han bliver snydt hver gang, han skriver under på en aftale).

Madordningen til børnene skulle give kommunerne 25 kroner at købe eller tilberede hvert måltid for. Men på grund af søskenderabatter og investeringer i nye køkkener (men nye køkkener skal de vel ikke have hvert år) falder det beløb til mellem 15 og 19 kroner. Men det er naturligvis helt frit for hver enkelt kommune at give mere.

Det hævdes fra en række politikere, blandt andet Erik Fabrin (V), at man ikke kan lave noget ordentligt (sundt) mad for mellem 15 og 19 kroner pr. barn.

- Hvor disse personer har deres viden fra er ikke nemt at vide, men det kan i hvert fald ikke være fra indkøb af mad til småbørn.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?