Kilde: VisitDenmark

Danmark har i lang tid kun været verdens næstdyreste ferieland, men nu har vi overtaget den lidet attraktive førsteplads: verdens dyreste ferieland!

Det er en skrækkelig placering at indtage, for rent psykologisk er der himmelvid forskel på at være verdens dyreste ferieland fremfor kun at være næstdyreste. For når man i de forskellige lande planlægger sine feriemål, så fravælges verdens dyreste ferieland lynhurtigt!

I og for sig er der prismæssigt ikke den store forskel på verdens dyreste, næstdyreste eller tredjedyreste, men er man udråbt som verdens dyreste, så står dette så lysende klart i bevidstheden, at dét land for de fleste straks vælges fra.

Den kedelige placering vil blandt andet få stor indvirkning på, at mange af vore typiske kernergæster fra Tyskland, Norge, Sverige vil droppe Danmark som feriemål i år.

Til gengæld tyder meget på, at danskerne i stor udstrækning i denne sommer vil holde deres ferie i Danmark. Men mange forretningsfolk bør huske på, at danskerne er blevet mere økonomisk forsigtige.

De vil gerne betale, men ikke flås.

Derfor vil de have nemmere¤ved, at gå forbi et ishus med børnene eller til ikke¤bare at sætte sig ved bordene og købe mad og/eller drikkevarer.

En meningsmåling for nylig i MEALS viste, at danskerne vil spare mere eller mindre på feriekronerne i år:

38 procent vil bruge det samme elle nogenlunde det samme som året før.
22 procent vil bruge mindre eller noget mindre.
26 procent vil bruge betydeligt mindre eller spare det hele. 
14 procent har ikke taget bestik af situationen.

Tallene viser, at nok vil danskerne holde ferie, men budgettet hertil overvejes nøje. Ganske vist vil mange op til ferien få udbetalt SP-penge, men stigende arbejdsløshed, faldende ejendomspriser og formindsket værdi af mange folks pensionsopsparing gør, at danskerne tænker, før de køber!

Den tendens mærker mange restauratører for tiden, men hvis sommervejret vil arte sig nogenlunde godt, så er der, trods mindre udenlandske besøg, gode muligheder for, at kasseapparaterne i rimelig grad vil klinge mange steder i Danmark i de kommende måneder¤

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?