For få gæster at dele spisekortet ud til

Den danske restaurant-hjemmeside Just-Eat har modtaget et kæmpemæssigt beløb på 92 mio. kr. som risikovillig kapital. Det er den europæiske teknologi-investeringsfond Index Ventures, som har skudt pengene i Just-Eat konceptet. Pengene skal bruges til at styrke selskabets position i Europa og til opstart uden for Europa.

Danske traditionelle spisesteder er i stort omfang økonomisk meget sløjt kørende, ja i mange tilfælde konkurs eller på randen af konkurs. Der er, og ikke mindst efter finanskrisens indtræffelse, sket et fald i besøget, som vore spisesteder trods deres gode kvalitet ikke kan modstå.

Det begyndte med rygeforbudet, hvor større ombygninger skulle etableres og pengene hertil blev, da bankerne var til at tale med, lånt. Derefter indtraf finanskrisen, og med ét slag stod lokalerne i alt for stor udstrækning tomme. Gæsterne var væk og bankerne var overhovedet ikke til at tale¤med om økonomisk forstrækning.

Allerede for nogle år siden skrev vi de første artikler om spisestedernes fremtidige muligheder for at fastholde deres marked. Blandt andet var vi inde på, at mange "gæster" sikkert gerne ville købe en restaurants gode mad med hjem (take away) til en mindre pris end fra spisekortet.

Der findes i dag så mange gode og velegnede emballager, at denne håndtering ikke skulle være nogen hindring hverken for restauranten eller for kunden.

Vi fik, som det ofte sker, når man er på forkant, på puklen fra flere 
sider, men heldigvis også, som vi har oplevet i over 25 år, flere nye læsere.

Nu er spisestederne i alt for mange tilfælde så økonomisk ude i tovene, at der skal ske nytænkning, som er i overensstemmelse med forholdene, som de er og bliver. Ensidig gammeldags drift, hvor charmerende den end er, er ikke mere nok for de fleste spisesteders økonomi.

- Mange brancher har i tidens løb måtte undergå forandringer for at overleve, og dét bør spiserestauranterne også kunne finde ud af. 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?