Kilde: Fødevareministeriet

Sund fastfood, sundere færdigretter eller sund snack. Der er et stort uudnyttet marked for de sunde alternativer til nemme, hurtige retter. Det vil Fødevareministeriet gerne ændre på og afsætter derfor 5 millioner kr. under innovationsloven til støtte af projekter, der udvikler sunde fødevarer og måltidsløsninger af høj kvalitet. 

Under overskriften "Ernæring og sundhed i hverdagen" vil ministeriet fremme udviklingen af nye, sunde fødevarer og mad- og måltidsløsninger. Kostundersøgelserne viser, at nogle grupper i befolkningen har sværere end andre ved at træffe det sunde valg af mad i hverdagen.

Nogle spiser eksempelvis forkert eller for mange af de usunde fristelser. Andre er småtspisende og får derfor ikke tilstrækkelig næring i den daglige kost. Og igen er der andre, hvis arbejdsforhold gør det vanskeligt at få adgang til sund og velsmagende mad i arbejdstiden.

Sunde madvaner er et personligt ansvar, og man ønsker ikke at¤forbyde folk frirummet til at nyde en af hverdagens små fristelser.

Men hvis danskerne skal kunne træffe et reelt valg, er det vigtigt, at de sunde fødevarer er tilgængelige. Det skal være nemt at træffe det sunde valg, uanset hvem man er, og hvor man færdes i hverdagen.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?