Morgenmaden er nok det vigtigste måltid

En undersøgelse i 2007 over 27 morgenmadsprodukter som Forbrugerstyrelsen udarbejdede i samarbejde med Fødevarestyrelsen, viste, at 17 ud af 27 testede morgenmadsprodukter indeholdt så meget sukker, at de fik: Spis Mindre Mærket eller Spis Mindst Mærket mens kun syv produkter i testen fik: Spis Mest Mærket. Der er heldigvis siden sket forbedringer på området, men dog kun i begrænset omfang. De fleste morgenmadsprodukter vil i dag fortsat få Spis Mindre Mærket eller Spis Mindst Mærket fordi de indeholder for meget sukker og for lidt kostfibre.¤

Indholdet af kostfibre i morgenmadsprodukterne er afhængig af indholdet af fuldkorn. Der er dog bare den hage, at de sammensatte fuldkorns produkter tit indeholder for meget sukker.

Det viser sig - ligesom ved undersøgelsen i 2007 - at havregryn og de klassiske müsliprodukter, der ikke er ristede i honning, ernæringsmæssigt er de bedste morgenmadsprodukter. De har et højt kostfiberindhold, et lavt indhold af sukker og et naturligt indhold af fedt. En portion havregryn med rosiner og nødder vejer over dobbelt så meget som en portion af de søde morgenmadsprodukter. Den samlede energi fra sukker er derfor lav. Havregrynene mætter også bedre, blandt andet fordi de indeholder mange kostfibre.

et er vigtigt i hverdagen at spise varieret og være klar over, at madens ernæringsmæssige kvalitet afhænger af alle dens komponenter snarere end af enkelte fødevarer. Din mad kan derfor godt være sund, selv om den indeholder mængder, der afviger fra de anbefalede. Det vil sige, at du godt kan spise madvarer, der ikke kan få: Spis Mest Mærket i et sundt måltid.

- Du skal blot sørge for at lade det sunde fylde mest i din hverdag.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?