Det hele begyndte på grund af én afgift

I år kan Centralforeningen af Hotelværter og Restauratører, CHR, fejre sin 125 års jubilæumsdag. Det sker med en jubilæumskonference og festmiddag den 4. november 2009.

Organisationen startede som en harmdirrende reaktion mod, at brændevinsafgiften i 1884 blev sat voldsomt op, og den stiftede forening fik derfor til opgave at forsøge at påvirke alle politiske beslutninger, som var til ugunst for branchens aktører.

Sagen om afgiftsstigningen på 235 procent havde foreningen ikke held med, og i løbet af de næste 125 år er netop afgifter blevet et område, som politikerne næsten umådeholdent har og fortsat vil benytte sig af. I dag er der nærmest ikke tal for de mange afgifter, som florerer.

HCR, som i 1995 blev ændret til navnet HORESTA, fordi foreningens medlemmer efterhånden udvidedes med mange beslægtede branchetyper som fx campingpladser, forlystelsesparker, ferieparker, kaffebarer, fastfood, moteller og vandrehjem.

Denne forgrenede medlemssammensætning med hver deres specifikke interesser har naturligvis medført, at organisationen i dag er en stor administrationsvirksomhed.

I HCRs oprindelige tider og i mange år fremefter var det helt anderledes. Dengang mødtes bestyrelsen nogle gange om året for at tage stilling til eventuelle problemer og for at tilrettelægge den kommende tids strategi for branchen. Dette medførte, at foreningen løbende udviklede sig til en stærk faglig forening.

- På jubilæumsdagen¤den 4. november afholdes;
Konference fra kl. 12-17, hvor alle interesserede er velkomne.
Festmiddag fra kl. 19-24 for foreningens medlemmer og inviterede gæster.

Nærmere oplysninger 35248080, www.horesta.dk 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?