Er du træt klokken tre?

Mange medarbejdere bliver i løbet af nogen tid træt af at spise kantinemad hver dag. Denne tendens kender mange ansatte til, men alligevel indtager mange, og muligvis i stigende omfang, deres frokost i virksomhedens kantine. En del kantiner laver ikke mere mad selv,¤men køber¤den udefra.

Uanset om maden er lavet i virksomhedens kantine eller lavet ude, så fornemmes maden af mange lidt stereotyp. Det kan muligvis blot være synet hver dag af de mange bugnende fade og skåle med mad på store tag-selv borde, som næsten stiller sulten, før man overhovedet har rørt maden.

En del firmaer er gået over til at få maden leveret udefra, men dette har i en række tilfælde givet anledning til efterfølgende prismæssige diskussioner. Det er derfor meget nødvendigt, at kantinelederen er meget påpasselig med at definere opgaven, inden han underskriver kontrakten med leverandøren. Det kan være en meget vanskelig opgave at få alt med i kontrakten, og for det meste er det kantinens brugere, som hen ad vejen kommer med ønsker om det ene og det andet. Men ønsker man ekstra, så koster det ekstra, og det løber hurtigt op.

Kantinemaden skal ved naturlig portionsindtagelse opfylde medarbejdernes nødvendige energibehov! Kantinen vil naturligvis gerne sætte et sundt præg på maden fx med masser af frugt & grønt, skummetmælk eller vand, fedtfattigt over hele linjen og så videre i den dur, men i så fald skal man som kantineleder nærmest have fuldstændig klarhed over medarbejdernes fysiske indsats på arbejdspladsen. Er det tilmed en arbejdsplads, som stiller op til medarbejdermotion i arbejdstiden, så skal dette energiforbrug absolut også tages i betragtning! 

Mange medarbejdere er mere end trætte om eftermiddagen, alene fordi de i løbet af arbejdsdagen er kommet i energiunderskud. Denne snigende træthed sker, som dagen skrider frem og kan nærmest eksploderer sidst på dagen og være årsag til, at man får stress, er irritable, laver fejl, der sker arbejdsulykker og man kører dårligt bil på hjemturen.

- Alt i alt skal man med hensyn til at lave mad vide, hvad og hvem man har med at gøre. I modsat fald kan det få store negative følger for den enkelte person og for samfundet.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?