Ifølge kogebøgerne er det ret begrænset

Der er sandsynligvis udgivet flere danske kogebøger de sidste ti år end i alle foregående år tilsammen. En af vore læsere har oplyst, at hans samling af sådanne bøger for netop de sidste ti år fylder mange hylder i hans gulv-loft-vægreol. Forklaringen på den vældige strøm af bøger om mad og deres tilberedning kan dels være, at nutidens unge ikke hjemmefra eller i skolen har lært at lave mad. Dertil kommer, at mændene mere og mere tager del i madlavningen og derved også har brug for inspiration og viden om retter og deres tilberedning. Og så tages kogebøgerne i brug...¤

Kigger man lidt nøje efter i kogebøgerne fra det seneste årti, så viser det sig hurtigt, at der ikke er meget nyt i opskrifterne fra den ene kogebog til den anden. Der er almindeligvis kun små personlige påhit i råvarerne mens tilberedning, anretning og servering i det store og hele er uforandret. Det er naturligvis også vanskeligt hele tiden at opfinde noget nyt om supper, stege,¤hakket kød, fisk, is og andre meget anvendte middagsretter.

I tv er noget af det hotteste på næsten alle kanaler at se på madeksperter, som næsten trylleagtigt kan få gryder og¤ pander til at koge eller stege samtidig med, at han/hun med et håndfast greb behandler den store peberkværn. Man får også en oplevelse af at se deres fantastiske hurtighakning af grøntsager.

- Det er sådan set udmærket altsammen, trods det at madlavning i hjemmene mere og mere er på retur. Måske kan kogebøger og tv køkkenet give inspiration til, at de unge igen får lyst til middagsmad på familiens bord.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?