Mortalin A/S

Den hårde og langvarige vinterkulde har nu for alvor tvunget musene til at søge inden døre.

"Vi har fået rigtig mange meldinger om mus på lofter, i kældre, udhuse mv. I en vinter som den, vi har i år, vil musene udnytte alle revner og sprækker i vore huse, og så bliver de virkelig en plage. Et eksempel er halsbåndsmusen: Det er en stor skovmus, som mange forveksler med en rotteunge," fortæller biolog Morten Helholm fra skadedyrsfirmaet Mortalin.

Når der trænger mus ind i en bygning på denne tid af året, er det mest "humant" at bruge traditionelle smækfælder af en god kvalitet. Nogle mennesker vil helst fange musene levende og sætte dem ud i naturen, men det er en dårlig idé netop nu, da musenes chancer for at overleve et nyt sted vil være minimale.

Man kan også bruge en elektrisk musefælde, som scorer højt på listen over human aflivning af mus. At bruge musegift inden døre må bestemt frarådes, fordi musene ofte lægger sig til at dø på steder, hvor det er svært at komme til. Og da der her om vinteren ikke er insekter til at omsætte ligene, vil musene ligge og rådne og give lugtgener i lang tid.

Variér lokkemaden. Ligesom mennesker har mus forskellige livretter. Et godt råd er at bruge en lokkemad, som kan sidde fast på smækfældens trædeflade, f.eks. jordnøddesmør. Mortalin har også lanceret et nyudviklet og meget effektivt lokkemiddel på tube, som er specielt udviklet til musefælder. De første resultater viser god effekt.

Husk at bruge nok fælder. 5-10 smækfælder er ikke for mange, for investeringen tjener sig hjem i form af en hurtig fangst af musene. Yderligere information om bekæmpelse af mus kan læses på www.mortalin.dk

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?