Bankerne var åbenbart uvidende om begrebet gældsfælden. 
For flere år siden burde det have stået bankerne¤klart, at landbrugets lånoptagelse i mange tilfælde var helt ude af trit med almindelige virksomhedslån. Der var i realiteten tale om forbrugslån.

Bankerne lånte velvilligt ud til utallige landmænd, som gennem flere år ikke havde kunnet tjene penge på gårdens drift. Landmanden gik år efter år i banken og optog nye lån til at dække det forgangne års underskud med.

Bankerne tog pant i gårdens jord, men jordværdien i landbruget er siden raslet ned med ca. 50-60%. MEALS.


Hoteller og restauranter har mistet 3.800 job
Krisen i den danske turistbranche kan aflæses tydeligt i nye tal fra Danmarks Statistik, der viser, at antallet af beskæftigede i danske hoteller og restauranter er faldet med 3.827 personer i 2009.

Det svarer til et fald på 4,1 procent, skriver Berlingske Tidende.¤Det er sket selvom en række nye hoteller med massevis af ansatte åbnede sidste år.

I HORESTA fremhæver adm. direktør Lone Njor Hulth, at der er udsigt til endnu et hårdt år for branchen. Branchen har været god til at få nye medarbejdergrupper ud på arbejdsmarkedet, og vi har som branche fx rigtig mange nydanskere ansat. Men mange af de personer, der har mistet et arbejde i branchen, kommer desværre ikke let i arbejde andre steder, siger Lone Njor Hulth.

 

Massefyringer hos Danish Crown

Straks efter resultatet fra forligsmanden meddelte Danish Crown, at man nu så sig nødsaget til at fyre mange medarbejdere. Den såkaldte plan B er nu indledt med 580 fyringer.

Det fyger nu med beskyldninger om, hvem der var årsagen til overenskomstforhandlingernes sammenbrud inden forligsmanden måtte tage over. 

- Desværre tyder meget på, at denne fyringsrunde ikke er tilstrækkelig. MEALS.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?