Eksporten er til stor gavn for Danmark

Med over en tredjedel af den samlede danske eksport til Kina er landbrugs- og fødevareerhvervet meget stærkt med. Det drejer sig om en række forskellige produkter og ikke mindst svinekød. Samlet set er landbrugs- og fødevareerhvervets markedsandel i Kina mere end fire gange større end andre erhverv.

I takt med at Kinas import af landbrugs- og fødevarer stiger kraftigt, er der yderligere potentiale til en betydelig øgning af eksporten til hele den kinesiske værdikæde inden for fødevareproduktionen.

Det store eksportpotentiale til Kina følger af faktorer som ændring i de kinesiske efterspørgselsmønstre, kinesisk behov for kvalitetsleverandører samt en positiv strukturudvikling i kødproduktionen.

Ifølge en ny samfundsøkonomisk analyse fra Landbrug & Fødevarer, der gennemgår Danmarks samhandel med Kina¤ med særligt fokus på de fremtidige eksportmuligheder, har den danske eksport af landbrugs- og fødevarer et stort potentiale under forudsætning af at erhvervet får fornuftige konkurrencemæssige betingelser. Dermed er Kina godt på vej til at blive det tredje største eksportmarked for landbrugs- og fødevareerhvervet efter Tyskland og Storbritannien.

Vi ser et meget stort potentiale i den danske fødevareeksport til Kina. Over de kommende fem år forventer vi, at den danske fødevareeksport til Kina kan vokse med mellem to og to en halv milliard kroner. Dermed kan vi nå op på at eksportere fødevarer for over syv milliarder kroner om året til Kina.

Det store eksportpotentiale til Kina følger af faktorer som ændring i de kinesiske efterspørgselsmønstre, kinesisk behov for kvalitetsleverandører, samt en positiv strukturudvikling i kødproduktionen.

Samlet set har Danmark et stort underskud på handelsbalancen over for Kina, mens landbrugs- og fødevareerhvervet har et stort overskud.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?