Den bedste strand ligger i Hvide Sande.

Danmarks bedste strand ligger ved Hvide Sande. Det er Rejseliv.dk, der har kåret Sydstranden ved Hvide Sande til den suverænt bedste strand i Danmark i år.

Rejseliv.dk har bedt sine læsere stemme på 70 strande, og Hvide Sande løb overbevisende med førstepladsen. 30 procent af læserne pegede på den vestjyske strand. VisitDenmark.


Harboe dropper flere discount-mærker.

Harboe Bryggeri opgiver flere urentable discount-mærker, og vil i stedet satse mere på restauranter og cafeer via ejerskabet af Gourmetbryggeriet og Ølfabrikken. Man er godt tilfreds med udviklingen af de to mærker, hvor man fx er kommet ind på en række restauranter og barer.

Harboe vil arbejde på at brande disse dyrere øltyper.

Sagt på en anden måde: Man vil fremover gå mere efter værdi og vækst på bundlinjen end efter volumen.


Igen en bét for dansk turisme

De danske forbrugere betaler de højeste priser i EU for fødevarer. Det fremgår med al tydelighed af en aktuel analyse foretaget af Komissionen. Vores priser på madvarer og alkoholfrie drikkevarer er næsten 40 procent over gennemsnittet i EU.

MEALS har i årevis påpeget, at denne tendens ikke tiltrækker mange turister. Og situationen er naturligvis også blevet, at Danmark scorer færre og færre turister. At skiftende regeringer ikke forlængst har indset, at det er direkte tåbeligt med den ene hånd at bevilge ca. 120 millioner kroner om året for at lokke turister til landet, for med den anden hånd hele tiden at gøre det dyrere og dyrere for turister at besøge landet.

Heldigvis er udlændinge ikke filantroper. De bliver væk.

På en skala med udgangspunkt 100 ser tallene for mad og ikke alkoholiske drikke hos vore naboer således ud:

Danmark 139

Tyskland 111

UK 97

Sverige 90

 

Danskere tilbageholdne med fisk

Danmark er en førende fiskerination i Europa, men befolkningen er alligevel ret skeptiske over for at spise havets resurser. Det er en skam, for stort set¤alle ernæringsråd tilråder, at man spiser fisk mindst to gange om ugen.

Der fanges fantastiske konsumfisk og skaldyr her i landet, men det til trods så ser man, ikke mindst i de unge hjem, en alt for stor tilbageholdenhed for at servere fisk. Landets kantiner har generelt heller ikke mange fisk på deres daglige madprogram.

Det vil kræve megen¤information &¤reklame at få danskerne til at forstå, at fisk er en vigtig del af en sund kost.


2010 et lyspunkt for danske svineavlere

Svineproducenterne kan regne med en god prisstigning pr. svin i år. Det skyldes blandt andet, at der igen er fremgang i verdensøkonomien og den svagere Euro.

Sammenligner man danske svineavleres konkurrenceevne med andre vigtige svineavlerlande, så skal der faktisk ikke så meget til før Danmark kan konkurrere på svinekødsmarkedet.

Danmark producerer noget af verdens bedste (det bedste) svinekød, og kommer verdensøkonomien igen på fode, så er vore globale afsætningsmuligheder gode.

- Man kan efterhånden købe kød fra en del forskellige lande, men dansk kød er for de fleste danskere sagen.Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?