MEALS har skiftet mail-system.
Siden 1998 har vi ca. hver uge udsendt en opsummering af dagens artikler og pressemeddelelser til alle vore tilmeldte ca. 5.400 kantiner, institutioner, restauranter, hoteller, cafeer, mad ud af huset, fødevarebutikker, fødevareproducenter, udstyr, emballage, transport, logistik og administration.
Nu fandt vi, at tiden var inde til et mere tidssvarende mail-system.
Det kan i førstkommende udsendelse betyde, at nogle som har FRAMELDT sig alligevel modtager denne¤udsendelse.
Det beklager vi naturligvis, men håber, at modtage SVAR tilbage med oplysning om, hvilken mail-adresse, man modtager MEALS på. MEALS.
Månedens spørgsmål i juni 2010 var:
Indkøb til kantinen, restauranten, institutionen:
Svarene fordelte sig således:
Målrettet økologisk 25%
I nogen grad økologisk 40%
Prisen afgør sagen 35%.
MEALS.
92 millioner til økologi og langt mere i udsigt.
Fødevareminister Henrik Høegh har netop godkendt strategi og handlingsplan for Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) til forskning, udvikling og demonstration indenfor økologien.
Men allerede til august er han parat med 90 millioner kroner til fødevare-, jordbrugs-, akvakultur- og fiskerierhvervene.
I de kommende år vil der løbende¤blive lagt yderligere millioner på bordet til nye programmer. MEALS
Magert pletskud til osterondellen
En ny kitmodnet ost med 16% fedt fra Arla Foodservice gør det nemt at tilbyde gæsterne et sundere ostealternativ til brødet. Den nye ost er fremstillet specielt til osterondellen.
Fødevarer med mindre fedt - men stadig med masser af smag, er efterhånden blevet en udpræget trend blandt danskerne, og med lanceringen af en helt ny, kitmodnet ost 30+ til osterondellen gør Arla Foodservice det nemt og økonomisk at opfylde gæsternes ønsker om en smagfuld og mere mager ost.
Arla® Danbo Ost til Rondel ML 30+ er en skæreost af Danbo-typen. Selv om fedtindholdet er reduceret til 16% i forhold til den mellemlagrede 45+ variant, der allerede er på markedet, er det lykkedes for Arlas ostemestre at bevare både den gode, velkendte Danbo-smag og en fast konsistens.
Den nye ost er helt uden skorpe og passer perfekt til osterondellen. Takket være ostens form kan man skære skiver af den med det samme og slipper dermed for at afskære kanter eller dele osten. Ved at reducere madspildet i form af afskær og lette arbejdsgangen sparer køkkenet både tid og penge.
Arla® Danbo Ost til Rondel ML 30+ er mærket med Nøglehulsmærket, der er det nye officielle mærke for sundere fødevarer. Arla Foods har helt fra starten valgt at bakke op om Nøglehulsmærket, blandt andet fordi mærket er så klart i sit budskab, at det ikke kræver særlig viden om ernæring for at kunne forstå det. Nøglehulsmærket er derved blevet et godt pejlemærke for Arla Foods, når det gælder udvikling af magre mejeriprodukter eller produkter med mindre sukker/salt. I dag bærer 50 Arla-produkter det grønne ernæringsmærke, og flere er på vej.
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 1090 KJ/260 kcal
Protein: 29 g
Kulhydrat: 0-1 g
Fedt: 16 g
Arla Foodservice
Unilever Foodsolutions 'Smagen af Danmark' er en gastronomisk rundrejse i de danske egnsretter fra Sønderjylland til Bornholm. Konceptet er inspireret af gamle dage, hvor danskerne i vid udstrækning måtte tilberede deres mad af de ingredienser, der var inden for rækkevidde. Langs kysterne var det frem for alt fiskeretter, der blev sat til livs af fiskerne og deres familier, mens der var grøntsager, kål og svinekød på menuen hos bønderne inde i landet.
Indtil videre har Smagen af Danmark været forbi Sønderjylland, Fyn, Bornholm og Sjælland - så flækkesild fra Gilleleje, fynsk æggekage, bornholmsk unghane og sønderjysk kålpølse er blot nogle af de egnsretter, som er blevet serveret rundt omkring på danske hospitaler og plejehjem. Unilever Foodsolutions