Helt nye muligheder ser ud til at blive en realitet

Fødevareminister Henrik Høegh har netop underskrevet en aftale, med sin kinesiske kollega, der skal åbne for en lang række nye eksportmuligheder til det¤kinesiske marked.

De to ministre mødtes i Shanghai for at diskutere nye¤muligheder for samhandel. Og vejen er nu banet for en god udvidelse og fastholdelse af dansk fødevare- og ingredienseksport til Kina.

Vi har længe været gode til at levere de svinekødsprodukter, som de kinesiske forbrugere efterspørger, og nu ser det ud til, at vi snart kan åbne for endnu flere slagterier, der kan levere kød til de kinesiske markeder. Og som noget helt nyt, så kan vi snart påbegynde en større eksport at fiskemel- og olie. Det kan vise sig at være en stor forretning for de danske producenter.

Som det er i dag, så har de kinesiske myndigheder godkendt 11 danske slagterier, der må sælge svinekød til Kina. Forhandlingerne viser, at det vil gøre det muligt for flere slagterier og som noget helt nyt slagterier og kødproducenter, der handler med forarbejdet kødprodukter.

Efter mange års forarbejde og tidligere ministerforhandlinger er kineserne således kommet tættere på at kunne sætte tænderne i danske spegepølser og bacon. I dag kan de danske virksomheder kun eksportere fersk ikke forarbejdet svinekød til Kina, og det har i stor udstrækning været såkaldte biprodukter som haler og grisetæer.

Da kogalskaben huserede i Europa i 90´erne stoppede alt international handel med kød- og benmel. Dette ramte også fiskemel, da man ikke kunne skelne mellem de to typer. Nu er analysemetoderne blevet bedre, og derfor har det været muligt at forhandle med de kinesiske fødevaremyndigheder om at genoptage dansk eksport til Kina. Flere danske virksomheder står på spring for at genoptage den lukrative eksport.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?