Derimod falder det danske økoareal

Danmark kan, som vi har påpeget i mange artikler gennem årene, ikke hamle op med de økoregler, som gør sig gældende i de lande, vi skal konkurrere imod.

Det bliver tydeligere og tydeligere for økoproducenterne herhjemme, at de ikke, trods statens store økonomiske støtte,¤kan klare sig i konkurrence med de udenlandske økoproducenter.

Ganske vist stiger salget af økoprodukter herhjemme, men det er på grund af en stærkt stigende import. Først og fremmest af frugt og grønt samt melprodukter.

De danske økoproducenter taber i denne konkurrence, og derfor ser man nu en betydelig reduktion af det økologiske areal herhjemme.

Det er ved at gå op for miljøorganisationerne og ikke mindst blandt økoproducenterne, at de, som også i stort omfang gør sig gældende for det danske erhvervsliv i det hele taget, er inde i en meget svær konkurrencemæssig situation.

Analyser af den økologiske situation går nu i retning af, at erhvervets omkostninger er for høje, og deres miljøregler er strammere, end i de lande vi importerer fra.

Dét kan vi bekræfte, men det må vel tilføjes, at disse forhold ikke er nye - tværtimod.

Det er ved at komme så vidt, at de danske økoorganisationer er ved at tage det ellers så unævnelige ord sprøjtemidler i deres mund.

- Ganske vist naturlige sprøjtemidler men alligevel... 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?